Verkeersmaatregelen tijden de Jeugdavondvierdaagse.

Vandaag de verkeersmaatregelen die wij moeten nemen om de veiligheid voor de deelnemers te waarborgen.
• Op Woensdag 29 mei – Donderdag 30 mei – Vrijdag 31 mei is er een wegafsluiting van 17.30 uur tot 18.30 uur. Dit betreft het wegvak van Merwedelaan vanaf Ambrosiusweg tot aan het kruispunt Akkerlaan/Drunenseweg.
• Het wegvak is afgezet met dranghekken met c1-borden en er staan verkeersregelaars om het verkeer te regelen.
De weersvooruitzichten zijn goed dus kom op de fiets. Dan hoef je maar enkele meters te lopen naar de startlocatie. Kom je toch met de auto dan kan er geparkeerd worden aan de Olympiaweg, Parkeerterrein van het overdektzwembad, Coubertinlaan. Je moet dan wel enkele honderden meters lopen naar de startlocatie.
Vandaag, 28 mei 2024, hebben wij vernomen dat de Olympiaweg ter hoogte van de bussluis bij het RKC-stadion voor alle verkeer is gesloten.
Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de startlocatie van de Jeugdavondvierdaagse.
Er kan woensdag t/m vrijdag gewoon geparkeerd worden aan de Olympiaweg.
Echter om het terrein, waar de Jeugdavondvierdaagse starten, te bereiken is het volgende gewijzigd:
Na het parkeren van de auto kunt u via de hoofdingang van RKC naar de startlocatie van de Jeugdavondvierdaagse lopen. Medewerkers van RKC hebben middels dranghekken de route kenbaar gemaakt. Stewards van RKC zijn aanwezig.
Zaterdag 01 juni:
Maatregelen
• Het Unnaplein zal de gehele dag gesloten zijn ter voorbereiding van het defilé.
• Vanaf 16.30 uur wordt de Bernhardstraat afgesloten voor al het verkeer. Dit doen wij ten behoeve veiligheid van de deelnemers. Fietsen worden zoveel mogelijk gestald op het Vredesplein en de Fietsenstalling op het Unnaplein. Vanaf 16.45 uur starten diverse groepen met de wandeltocht.
• Vanaf 17.45 uur zal tussen Intertoys en restaurant Isolani de opstelplaats voor de deelnemende muziekkorpsen worden ingericht.
• Van 18.15 uur tot 20.00 uur zal de Wilhelminastraat tussen de Leest en de Grotestraat volledig worden afgesloten voor ALLE verkeer.
• Tussen 19.00 uur en 19.45 uur komt het defilé door de Bernhardtstraat en zal op het Unnaplein eindigen. Voor het afsluiten van de genoemde locaties en tijdstippen is door de gemeente Waalwijk toestemming verleend.
Ook dan zijn de weersvooruitzichten goed dus kom op de fiets. Dan hoef je maar enkele meters te lopen naar het Unnaplein. Kom je toch met de auto houd er dan rekening mee dan rondom het centrum en de Amstel beperkt parkeerruimte is.